FORSIDENBESTILLINGKONTAKT
Vælg kategori: Søg produkt:

Varekatalog:
Bandager
Beklædning
Bøger
Børn & juniorer
Dækkener
Gamacher, klokker
Grimer mv
Hjælpetøjler
Islænder
Piske
Plejemidler
Ridehjelme
Sadler & tilbehør
Strigler & børster
Støvler - sporer - leggins
Trenser & tilbehør
Underlag
Øvrige artikler
NYHEDER

Indkøbskurv
Forside

KundeService:
Personlige oplysninger
Bestilling
Betaling
Levering
Reklamationsret
Fortrydelsesret
Handelsbetingelser
Aftaleindgåelse
Ordrestatus
Nyhedsmail
Kontakt

Alle priser
er incl. momsE-handelsmærket - klik for kontrol


Islandske heste - her finder du udstyr til islandske heste 

Hos Rideudstyr.com sælger vi meget udstyr til islandske heste, og herunder kan du se noget at det udstyr vi sælger. Vi har lavet en Shop-in-Shop med de fleste af vores islænderting. Du komme direkte ind i islænder shoppen ved at klikke her : Rideudstyr.com Islænder Shop

I menuen til venstre kan du også finde andet udstyr til din hest, og selvfølgelig også udstyr til islandske heste. Du kan finde islænder rideudstyret samlet ved at klikke på "Islænder"

Dækkener til islandske heste:

Herunder kan du se nogle af de dækkener vi sælger til islandske heste.

Bucas Power Cooler til islandske heste

Klik på billedet, for at se et større billede

Klik på billedet, for at se et større billede
NY FARVE - Fantastisk svedtransporterende

Beskrivelse:
Den NYE FARVE - sort m guldpiping er kommet!
Bucas Power Cooler dækkenet har den største ydeevne mht transport af fugt og sved, idet dækkenet er fremstillet det specielt udviklede Power Stay-Dry stof.
Lav friktion på ydersiden af dækkenet mindsker snavs og tilsmudsning.
All-Fit design med skulderlæg som giver mere plads til skuldrene og super pasform.
Sikker frontlukning med t-spænder og velcro lukning samt gjord.

yderligere informationer om vores produkter til Islænderen >>

 Eksemdækken fra Thermostar

Klik på billedet, for at se et større billede

Total beskyttelse af eksem hesten

Beskrivelse:
Super eksemdækken som giver sikker beskyttelse fra hoved til hale til eksemhesten. Ekstra lang halsdel og bred bugstykke. Inkl. finmasket fluemaske til hovedet. Dækkenet er fremstillet i blødt jersey materiale, som sikrer at mitter m.v. ikke trænger igennem.
Farven er olivengrøn.

yderligere informationer om vores produkter til Islænderen >>

IceLine anti sweat dækken til islandske heste

Klik på billedet, for at se et større billede Stor svedtransporterende evne

Beskrivelse:
Islandsdækken i Polarfleece som transporterer fugtigheden indefra og udenpå dækkenet. I løbet af få minutter vil små vandperler være tydelige på ydersiden af dækkenet. Som tommelfingerregel vil der i løbet af en halv time ikke være mere fugtighed at spore på hesten. Efter brug bør dækkenet luftes og derefter hænges til tørre et lunt sted.
Monteret med velcrolukke fortil og under maven (kort gjord) samt halesnor.
Rigtig flot med rød, hvid og blå kantebånd og rødt islands broderi.

yderligere informationer om vores produkter til Islænderen >>

kort om islandske heste fra Wikipedia:

Den islandske hest er efterkommer af de heste vikingerne havde med sig, da de bosatte sig på Island i niende og tiende århundrede. Man mener, at de medbragte heste på den tid var forskellige i udseende og farver, der er derfor en stor farvevariation i den islandske hesterace. Det barske klima på Island formede igennem tiderne hesten til en kompakt, nøjsom og hårdfør race. Op igennem Islands historie, har man været helt afhængige af hesten som transport, arbejdsdyr og slagtedyr. Omkring 1920 begyndte man at føre stambog over hestene på Island. Efter anden verdenskrig, vandt jeeps og traktorer frem, og overtog store dele af hestenes arbejde. Man bruger hestene den dag i dag, når man driver får eller mere eller mindre vilde hesteflokke sammen. De bruges også til at spise. Ellers bruges de i dag mest til konkurrence og tur-ridning, og er noget af det Island er mest kendt for rundt om i verden.

Udbredelse i Europa

Islandsk hestOgså i Europa har man brugt den islandske hest som arbejdsdyr. Islændingene eksporterede i slutningen af det nittende århundrede en del heste. I England og Polen blev de især brugt i minerne som trækdyr. I Sverige og Danmark blev de brugt i landbruget som trækdyr. De fleste blev importeret som helt unge. Det var billige trækdyr til husmandsbrug; men nogle blev også brugt som rideheste til børn.

Man kendte ikke det store til hesten i Europa, og vidste eksempelvis ikke, at en islandsk hest først bør rides til i en alder af fem år. De fleste andre heste kan tilrides i en alder af tre år. Hestene var heller ikke vant til at komme på stald, på Island gik de ude hele året.

I Danmark standsede importen helt i 1939, da 2. verdenskrig startede. Da behovet for heste i landbruget fortsat faldt, og der kun var ganske lidt avl af islændere i Danmark, var bestanden næsten væk omkring 1960.

yderligere informationer om vores produkter til Islænderen >>

Den islandske hest af i dag

På Island i 1950'erne, var der ikke brug for så mange heste længere, man slagtede derfor rigtig mange heste i den periode. Det var i Tyskland man "genopdagede" den islandske hest uden for Lavaøen. I 1954 blev der solgt en del føl og ungheste til Tyskland for at redde dem fra slagteriet. Disse heste viste sig at være gode og sjove rideheste, og man begyndte så småt at avle på dem. I de følgende år kom hesten til Østrig, Schweiz og Holland.

I 1961 importerede Gunnar og Marit Jonsson to islandske heste fra Island til Danmark. I modsætning til importen før krigen, drejede det sig her om rigtige tilredne rideheste. I de følgende år kom enkelte heste til landet, og i 1967 var den samlede bestand 19 rideheste og 8 unghopper.

I begyndelsen blev de betragtet med nogen overbærenhed; men i 1967 blev tronfølgeren, prinsesse Margrethe gift, og Island forærede brudeparret to islandske hopper i bryllupsgave. Det blev et vendepunkt. Når den kommende dronning kunne ride på dem, så måtte man tage dem alvorligt.

Året efter blev Dansk Islandshesteforening stiftet, og siden er det kun gået fremad. Hestens gode egenskaber har gjort den stadig mere populær overalt i landet. Der er nu omkring 20.000 islandske heste i Danmark.

Gangarter

De islandske heste er kendt for deres specielle gangarter. Andre heste behersker skridt, trav og galop. Mange af de islandske heste behersker derudover tölt og/eller pas.

Det er forskelligt fra hest til hest, hvilke gangarter de behersker. Nogle islændere er 4-gængere andre er 5-gængere. Det er også forskelligt, hvor villig den enkelte hest er til at slå ind i en bestemt gangart. Nogle heste løber helst i trav, men kan af en dygtig rytter bringes til at gå i tölt, andre slår straks over i tölt, og er næsten ikke til at få i trav.

Islænderen er først og fremmest en brugshest. Ved avlsarbejdet lægges derfor især vægt på gode rideegenskaber. Hesten skal have mange gangarter og et stærkt temperament. Idealhøjden er mellem 132 og 140 cm i stang, men der tilstræbes ikke noget bestemt ydre. Hesten skal dog være stærk med en lang og smidig hals. Alle farver er tilladte, ja variation i farven er faktisk ønsket.

yderligere informationer om vores produkter til Islænderen >>

I konkurrence

Igennem de sidste tredive år er der sket meget inden for islandshestesporten. Der er rideklubber og foreninger i så mange lande nu, at man ud over landsstævner holder verdensmesterskaber, hvor der dystes i hestenes gangarter m.m.

Islandske heste bliver avlet i lukkede stambøger, der skal kunne føres tilbage til Island. Der er ikke kommet nyt blod i de islandske heste siden 1240. En islandsk hest skal selvfølgelig have et islandsk navn, derfor bruger man ord fra det islandske sprog der ofte beskriver farve eller sind. Det kan også være navne fra den nordiske mytologi og Islands natur. Eksempler kunne være: Grasa der betyder grå hoppe; Teitur, der betyder den glade, eller Frosteykur der betyder frosttåge.

Læs mere på Wikipedia >>

Sadler til islandske heste:

Hos Rideudstyr.com sælger vi mange forskellige sadler til islandske heste. Herunder kan du se et udpluk af vores sadler til islandske heste. Hvis du vil se flere sadler, så kan du se dem her >>

JC Jasper Tölt

Klik på billedet, for at se et større billede Flot forarbejdning fra JC

Beskrivelse:
Islændersadel i flot finish og med særdeles god pasform.
Blødt sæde uden ribber. Uldstoppede kilepuder.
18"
Utrolig meget sadel for pengene fra firma Jorge Canaves, som fremstiller sadlerne i Argentina.
Se www.canaves-sattel.de

Se flere af vores lækre sadler her >>

Pfiff Islændersadel

Klik på billedet, for at se et større billede Kvalitet for pengene - god standardsadel

Beskrivelse:
En meget økonomisk og stadig en kvalitetssadel. Har blødt og bekvemt ribsæde. Ringe til fastgørelse af sadeltaske.
Fås i 18" med bomvidde II i farven sort.

Se flere af vores lækre sadler her >>

Sommer Opus Tølt

Klik på billedet, for at se et større billede
Klik på billedet, for at se et større billede
Sommers fantastiske islændersadel

Beskrivelse:
Sadel med anatomisk formede knæpuder. Lange gjordstropper. Uldstoppede kilepuder. Sadlen kan ligeledes fåes med vanger og i farverne sort og brun. Kan bestilles i bomvidde, der passer til netop din hest.
Kan bestilles i farverne sort, brun, cognac og london

Se flere af vores lækre sadler her >>

 Rideudstyr.com - Bjerrevej 416, Vesterby - DK-7130 Juelsminde, Denmark
Tlf. +45 2271 6888 - Fax. +45 75693792 - E-mail: info@rideudstyr.com- CVR-nummer: 17941704